اکسترودر چیست؟چرا اکسترودر تی ان تی؟


 چرا اکسترودر تی ان تی؟

برای پاسخ به این سوال ابتدا به تعریف، بررسی و مقایسه انواع اکسترودرهای موجود در بازار می پردازیم و سپس به این سوال پاسخ می دهیم که چرا در میان اینهمه تنوع اکسترودر تی ان تی را انتخاب کنید.

اکسترودر چیست؟

شاید برای شما پیش‌آمده که دستگاه اکسترودر چیست؟ اکسترودر یک دستگاه صنعتی محفظ و ماردون شکل است که مواد گرانولی را با نیروی حرکتی و حرارتی به داخل هدایت کرده تا به هنگام خروج با فشار از انتهای دستگاه، محصولی به صورت خمیری یا نواری شکل تولید کند. اکسترودرها از سه قسمت اصلی ناحیه تغذیه (Feed Zone)، ناحیه تراکم و فشردگی (Compression Zone) و ناحیه اندازه‌گیری تشکیل می‌شوند. به علت کاربردهای فراوان این دستگاه، از آن‌ها در بخش های مختلف صنایع استفاده می‌شود.

انواع اکسترودر:

اکسترودرهای متداول موجود به صورت کلی به دو دسته‌ی تک ماردونه و دو ماردونه تقسیم بندی می‌شوند. البته می‌توان آن‌ها را در یک بسته بندی دیگر از نظر دمای تغذیه (ماده اولیه) تفکیک کرد که در ادامه به توضیحات آن خواهیم پرداخت.

۱) اکسترودرهای تک ماردونه:

یکی از متداول‌ترین روش‌های شکل دهی مواد اولیه، اکستروژن است که از یک ماردون تشکیل شده است. مدل تک ماردونه یکی از انواع اکسترودر است که قادر به انجام فرایند اکستروژن مواد، بدون تلورانس می‌باشد به طوری که همزمان قادر است مصرف مواد و انرژی را بهینه کند. از دیگر ویژگی های این دستگاه طول عمر طولانی، ظرفیت تولید بالا و کیفیت مطلوب محصولات را می‌توان نام برد.

اجزاء کلیدی اکسترودر تک ماردونه در شکل زیر نشان داده شده است. این دستگاه ۵ قسمت اصلی دارد:

سیستم محرک

سیستم خوراک

سیلندر (ماردون ، پوسته و سیستم‌های گرم کننده)

مجموعه قالب و هد (کلگی)

سیستم کنترل

اجزاء کلیدی اکسترودر تک ماردونه در شکل زیر نشان داده شده است. این دستگاه 5 قسمت اصلی دارد.

روش کار اکسترودر تک ماردونه:

مواد اولیه این دستگاه به صورت گرانول یا خاکه نرم از قسمت قیف به ماردونه وارد می‌شود. حال این مواد در اثر حرارت حاصل از گرم کننده های دستگاه (Barrel Heaters) و برش ناشی از حرکت بر روی لبه‌های ماردون گرم می‌شود. ، درادامه عمق معبر در طول ماردون کاهش یافته و موجب فشرده شدن مواد می‌شود. در انتهای این دستگاه، مواد مذاب با عبور از قالب های مختلف به شکل مورد نظر برای محصول نهایی در می‌آیند. اکسترودرهای تک ماردونه عمدتاً برای تولید انواع لوله‌های پلی اتیلن، تبدیل خاک اره و پوست گردو به بریکت، تبدیل خاک زغال به بریکت به کار می‌روند.

ویژگی اکسترودر تک ماردونه:

یکی از ویژگی‌های مهم اکسترودرها نسبت طول به قطر (L/D) در آن‌ها است. خروجی این ماشین مستقیماً با نسبت طول به قطر (L/D) وابسته است؛ به طور مثال دو اکسترودر با قطر یکسان اما L/Dهای متفاوت دارای خروجی کاملاً متفاوتی هستند.

اکسترودرهای بلندتر از ظرفیت ذوب و مخلوط کردن بیشتری برخوردارند و همچنین این اجازه را می‌دهند که این دستگاه با سرعت بیشتری حرکت کند. اصولاً اکسترودری که قطر بزرگتری داشته باشد متناسب با آن سرعت خروجی بیشتری خواهد داشت، لذا اکسترودرهای تک ماردونه معمولاً سرعت خروجی بیشتری نسبت به اکسترودرهای دو ماردونه دارند اما قدرت همگن سازی آن‌ها کمتر است. به همین دلیل معمولاً در خطوطی که از این نوع اکسترودر استفاده می‌شود بهتر است از دو اکسترودر پشت سرهم استفاده شود تا اولی فرآیند ترکیب و همگن سازی و دومی فرآیند اکسترود را انجام دهد.

یکی از متداول‌ترین روش‌های شکل دهی مواد اولیه، اکستروژن است که از یک ماردون تشکیل شده است. مدل تک ماردونه یکی از انواع اکسترودر است

۲) اکسترودرهای دو ماردونه:

یکی دیگر از انواع اکسترودرها، اکسترودر دو ماردونه است. این دستگاه معمولاً به دستگاه اکسترودر ماردونه دوقلو معروف است اما لزوماً ابعاد این ماردون‌ها به یک اندازه نیست. برخی از این دستگاه ها از حرکت ماردون‌ها در دوجهت مخالف هم و برخی دیگر در یک جهت موافق باهم بهره می‌برند و به علاوه ماردونها امکان دارد به شکل جفت‌شده (Conjugated) یا جفت‌نشده(Non-Conjugated) باشند. ظرفیت تولید اکسترودرهای دو ماردونه معمولاً سه برابر اکسترودرهای تک ماردونه با همان قطر و سرعت است و توانایی تولید ۶ تن بر ساعت محصول را خواهند داشت.

در سالهای اخیر استفاده از اکسترودرهای دوماردونه افزایش یافته است.این دستگاه در مقایسه با اکسترودر های تک ماردونه آهنگ خروجی، بازده اختلاط و حرارت تولید شده متفاوتی دارند.

روش کار اکسترودر دو ماردونه:

در اكسترودر دو ماردونه‌ با جهت چرخش مخالف يكديگر، مواد دچار برش و فشردگي مي‌شوند (مانند آنچه که در غلتكراني رخ مي‌دهد) يعني مواد بين غلتك‌هايي با جهت چرخش متفاوت، فشرده مي‌شوند.

در حالت با جهت چرخش یکسان، مواد از یک ماردون به ماردون دیگر انتقال داده می‌شوند. این دستگاه برای مواد حساس به حرارت کاملاً مناسب است، زیرا مواد در این نوع ماشین به سرعت بدون اینکه کمترین حالت ته‌نشینی موضعی (Entrapment) برای مواد پیش آید، منتقل می‌شوند و از طرفی دیگر حرکت مواد در اطراف ماردون های جفت نشده آهسته تر و نیروی پیشران آن (Propulsive) بزرگتر است.

مزایای اکسترودرهای دو ماردونه:

در مقایسه با ماردون ساده که باید از ماده اولیه پر باشد تا عمل کند، میزان مواد اولیه ورودی به داخل اکسترودر دو ماردونه را می‌توان مستقل از میزان ماده اولیه ورودی و نوسانات میزان تولید داخل ماردون تنظیم کرد.

دستگاه های دو ماردونه می‌توانند مواد با رطوبت بالا یا سایر محصولاتی که در نوع تک ماردونه می‌لغزند و به خوبی منتقل نمی‌شوند را جابه‌‌جا کنند، در واقع این دستگاه ها انعطاف پذیری بیشتری در تولید دارند.

در این نوع دستگاه برای کنترل فشار در مخزن، از جابجایی دستگاه به جلو یا عقب استفاده می‌شود.

در بخش تخلیه کم، فشار لازم برای عملیات اکستروژن تأمین شده و در اختیار بخش کوچکتر دستگاه قرار می‌گیرد.

انواع دیگر اکسترودرها:

در ابتدا این مقاله به انواع اکسترودرها اشاره کردیم، یکی دیگر از اساس‌های تقسیم‌ بندی این دستگاه‌ها از روی دمای تغذیه ورودی (مواد اولیه) است که درادامه به توضیحات آن خواهیم پرداخت.

اکسترودر تغذیه گرم

اکسترودر تغذیه سرد

معمولاً مواد اولیه مورد نیاز برای اکسترودرهای گرم طی عملیاتی جداگانه پیش گرم می شوند. در روش‌های معمول اکستروژن گرم، معمولاً از یک میل برای این کار استفاده می‌شود. در این روش، هدف به حداقل رساندن زمان تعویض مواد، برگرداندن دستگاه به وضعیت عملیاتی مناسب و پاکسازی آسان و سریع برای به حداقل رساندن آلودگی ها است. اکسترودرهای سرد با استفاده از یک نوار لاستیکی یا لاستیک‌های دانه‌ای و یا مواد اولیه دیگر (گرانول پلی اتیلن، گرانول پلی پروپیلن، خاک اره، خاک زغال، پوست گردو و …) در دمای محیط کار می‌کنند. این مواد توسط حرارت دهنده های دستگاه (Barrel Heaters) گرم می‌شوند.

وقتی قرار باشد دستگاهی برای یک مدت طولانی با ترکیبات خاک زغال کار کند، ماردون، هد و قالب می‌توانند طوری طراحی شوند تا هم میزان خروجی مواد بالا باشد و هم کنترل قابل قبولی از لحاظ ابعاد وجود داشته باشد.

تفاوت اکسترودر گرم و سرد:

تفاوت عمده فیزیکی میان اکسترودرهای سرد وگرم در نسبت طول به قطر (L/D)  ماردون ها است. برای ماشین‌های گرم که قسمت قابل ملاحظه ای از انرژی جهت گرم کردن و ترکیب کردن مخلوط مواد اولیه روی میل انجام می‌شود، عمل ماردون اکسترودر صرفاً انتقال و اعمال فشار خواهد بود. این امر باعث می‌شود که دستگاه ها سایز کوچکی داشته و طول آن ها بر حسب قطرشان از ۳d تا ۵d  متغیر باشد.

در اکسترودرهای سرد علاوه بر عملیات انتقال و فشار به ‌وسیله ماردون، باید ماردون بتواند در مواد اولیه، عملیات مکانیکی لازم جهت بالا بردن دما و رسیدن به درجه حرارت مورد نظر را انجام دهد و نرمی مواد هنگام خروج از قالب را بوجود آورد؛ این امر باعث می‌شود که ماردون ها  طول‌هایی بلند در محدوده ۹d تا ۱۵d داشته باشند و حتی در بعضی کاربردها ممکن است از ماردون‌هایی بزرگتر از این اندازه هم استفاده شود.

اکسترودر دو ماردونه برای تولید لوله PVC کاربرد دارد. کیفیت بسیار بالای این اکسترودر، به همراه ماردون پیشرفته آن, اطمینان بالایی را برای فرابند تولید PVC تضمین می‌کند. این نوع اکسترودرها برای تولید انواع لوله، پروفایل و پنل و دیوارپوش‌ها حتی محصولات چوب پلاست بسیار موثر است.

کاربرد اکسترودر:

فرآورده های اکسترودر را بسته به نوع کاربرد مورد نظرشان می‌توان به ۶ گروه اصلی تقسیم بندی کرد:

میله و پروفیل

لوله

فیلم و ورق

تک رشته ها

پوشش های اکستروژن

پوشش سیم و کابل

روش‌های شکل‌دهی با استفاده از اکسترودر:

اکستروژن روش بسیار انعطاف پذیری است که با استفاده از حدیده مناسب می‌توان طیف وسیعی از تولیدات را تهیه کرد.

برخی از روش های پرکاربرد را در زیر مشاهده می‌کنید.

تولید دانه‌گونه ( گرانولی شکل)

تولید پروفیل

تولید بریکت از خاک اره و پوست گردو

تولید بریکت از ضایعات کشاورزی مانند انواع سبوس، باگاس، ضایعات نخلستان ها و نیزارها

تولید بریکت از خاک زغال

فشرده سازی مواد اولیه غذای دام و طیور

فشرده سازی مواد اولیه غذای حیوانات خانگی

تولید ورقه های بسیار نازک به طریق دمشی

قالب‌گیری دمشی

مقایسه نقاط قوت و ضعف اکسترودرهای مختلف:

 برای تولید زغال فشرده، سه نوع خط تولید در بازار وجود دارد که هریک دارای مزایا و معایبی است:

  1. خط تولید اکسترودر گیربکسی:

** نقاط قوت: 

* ارزانترین خط تولید

* مواد اولیه بریکت این دستگاه فقط خاک اره است

* پرس بسیار قوی بریکت که باعث استحکام آن می شود

        ** نقاط  ضعف:

*راندمان پایین (600 تا 800 کیلو بریکت در شیفت کاری)

*بریکت ها به دلیل پرس قوی، منحنی شکل هستند

*فرآوری بریکت های تولیدی فقط در کوره های صنعتی امکان پذیر است

*به دلیل وجود گاز و بو، زغال خروجی فقط برای کباب مناسب است

*ساختار اشتباه دستگاه و از کارافتادگی های متعدد

*صدای بسیار زیاد دستگاه

*راندمان زغال در شیفت کاری:250کیلوگرم

* توضیحات: بدون نیاز به پوست گردو و خاک زغال! البته به همین دلیل، بریکت خروجی صرفا در کوره صنعتی قابل پخت است!  و از آنجا که در کوره صنعتی به دلیل عدم وجود خاک زغال و پوست گردو، کربونیزاسیون کاملی بر روی این مواد صورت نمی پذیرد، مقداری سرکه در زغال باقی می ماند!

در صورتی که بخواهیم پوست گردو، خاک زغال به آن اضافه کنیم، باعث خوردگی و از بین رفتن ماردون دستگاه می شود.

2- خط تولید اکسترودر تسمه ای:

        ** نقاط قوت:

* توان تولید متوسط ( 1 تا 5/1 تن در شیفت کاری)

* بریکت های این دستگاه توانایی فرآوری در کوره های سنتی را نیز دارند

* سرعت بالاتر در تولید بریکت در مقایسه با دستگاه گیربکسی

        **نقاط ضعف:  

- ساختار اشتباه دستگاه و خاموشی های مکرر باعث شده این دستگاه حتی در کشور مبدع (چین) از رده خارج شود.

▪ راندمان زغال در شیفت کاری: 400 کیلوگرم

3- خط تولید اکسترودرتی.ان.تی : 

       **نقاط قوت:

* توانایی تولید حداقل 2 تن بریکت فقط با یک اکسترودر در هر شیفت کاری  

* تلفیقی از خط تولید گیربکسی و تسمه ای است

* پرس بسیار عالی بریکت که می تواند بریکت را تا طول 100 سانت بدون سینی نگه دارنده تولید کند

* بهره گیری از سیستم خشک کن ویژه که موجب کاهش ضایعات زغال و استهلاک دستگاه می گردد

* بهره گیری از سیسم هوشمند تعیین میزان رطوبت و حرارت

* تولید بریکت بدون نیاز به پوست گردو

* تولید بریکت با تمام ضایعات کشاورزی از قبیل انواع سبوس، باگاس، ضایعات نخلستان ها و نیزازها

* بدون کوچکترین لرزش و صدا

* استفاده از الکتروموتور 40 اسب بخار

* استهلاک بسیار پائین ماردون و تعویض ماهیانه و 3ماه یکبار آن

* پخته شدن بریکت تولید شده بوسیله اکسترودر تی ان تی در کوره های صنعتی و سنتی

* حتی بدون نیاز به سیستم خشک کن

* قابلیت نصب سیستم هوشمند برش بریکت

* کمترین میزان مصرف برق نسبت به اکسترودرهای مشابه

* قابلیت جابجایی در هر نقطه از کارگاه محل تولید

* ماردون اختصاصی برای اکسترودر با بالاترین سرعت و کمترین استهلاک

راندمان زغال در شیفت کاری: تا1000 کیلوگرم

      ** نقاط ضعف:

* بعد از کار با اکسترودرهای تی ان تی ، به هیچ اکسترودری حتی فکر هم نخواهید کرد زیرا هر آنچه از یک اکسترودر می خواهید تی ان تی یکجا دارد.

* این دستگاه به عنوان کاملترین خط تولید موجود در بازار، توسط تخشانوین تدبیر (تی.ان.تی)تولید شده و انحصار قانونی آن برای این مجموعه محفوظ  خواهد بود.

برای کسب اطلاعات بیشتر ، مشاوره و بازدید با ما تماس بگیرید.

آدرس:

آیت اله کاشانی. بعد از شهرداری منطقه ۵. روبروی بوستان زنبق، پلاک432. مجتمع افرا. طبقه 4.  واحد 411

تلفن تماس:

021-44962568      021-44962569

 خانم گلی    09109753255

وبسایت              www.TNT313.ir        www.TNT313.com      Zoghal.shop
اینستاگرام       https://instagram.com/TakhshaNovinTadbir  

#خط_تولید

#اکسترودر_گیربکسی

#اکسترودر_تسمه_ای

#اکسترودر_تی.ان.تی

#اکسترودر _خاک زغالی

#تخشا_نوین_تدبیر

#تی.ان.تی

#تی_ان_تی 


برچسب ها : طرح توجیحی, زغال فشرده, زغال فشرده خاک اره ای, زغال فشرده خاک زغالی, خاک اره, خاک زغال, زغال کبابی, زغال حبه ای, زغال نارگیل, زغال خاک زغالی, زغال بازیافتی, ضایعات کشاورزی, زغال شمش, زغال اندونزی, خاک زغال نارگیل, نارگیل, اکسترودر, اکسترودر تی ان تی, tnt, tnt313, TNT, TNT313, تخشانوین تدبیر, Charcoal, skull coal, زغال جمجمه, زغال جمجمه ای, زغال با طرح جمجمه, زغال اسکلتی, زغال حبه, ضایعات کشاورزی., تولید زغال از ضایعات کشاورزی, بریکت, زغال نخلستان, خشک کن, خشک کن زغال, اکسترودر چیست, اکسترودر پلاس, اکسترودر سوپر پلاس, اکسترودر تسمه ای , اکسترودر گیربکسی, پوست گردو, زغال پوست گردو, زغال بدون بو, زغال بدون دود, زغال مناسب کباب, کوره صنعتی, کوره پخت زغال, کوره زغال کبابی, کور زغال لیمو, کوره زغال چوب, کوره زغال فشرده, زغال خاک اره, کاربرد اکسترودر, اکسترودر گرم و سرد, کسب و کار تولید زغال, کار آفرینی, اشتغال زایی, www.TNT313.ir , www.TNT313.com , Zoghal.shop, TakhshaNovinTadbir,

مطالب مرتبط

ارسال دیدگاه


نشانی ایمیل و شماره تماس شما منتشر نخواهد شد.
بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *